SI Life coach (strategic interventionist), Advanced RTT therapist (rapid transformational therapy), Clinical Hypnotherapist RTT, motivational speaker și îndrumător în viața ta.
Am Convingerea că Noi Suntem
Creatorii Realității Noastre
În fiecare secundă a vieții noastre, prin cuvintele pe care le spunem, gândurile pe care le rulăm și acțiunile pe care le facem ne creăm realitatea pe care o trăim cu emoțiile ce decurg din ele.
Copilăria și adolescența
Am fost crescută de o mamă heirupistă și de un tată la fel de heirupist. Așa îi numesc eu pe cei ce se conduc în viață după: „Spune pot și vei putea!”, „Dacă vrei poți!”, „Nimic nu e imposibil!”, „Nu există nu pot, există nu vreau!”… etc.
Am crescut știind că există soluții pentru orice „Elișor, tu poți orice, există soluție la orice, tu n-ai nevoie de bărbați”.
Mama mea era cea mai rapidă, cea mai sportivă, găsea soluții la orice „Lasă, Elișor, rezolvă mama, găsim noi soluții.”, și chiar găsea de fiecare dată.
Nu îi era frică de nimic și de nimeni.
Tata era la fel, tot bărbat, da, am scris corect. Și el găsea soluții la absolut orice.
Nu l-am văzut pe tata niciodată dormind în timpul zilei, tot timpul muncea, tot timpul găsea ceva de inventat, reparat, tot timpul găsea metode de a aduce bani mai mulți.
El singur construise sere de sticlă, cu beci, cu încălzire, el făcuse măsurătorile, schițele, el le sudase. Nu asta era pregătirea lui dar învăța mereu, mereu avea cărți despre viță de vie, pomi fructiferi. Nu învăța din auzite ci doar din cărți.
Aveam doi tați în casă.
Tata o lăsa pe mama să fie femeie, mama avea probleme în a-l lăsa pe tata să fie bărbat. Tata a fost un bărbat furnizor de siguranță, un provider în toată puterea cuvântului.
Mama era cea care găsea direcție banilor pentru casă și copii iar tata cum să-i reînmulțească. Îi aducea mamei cadouri oricând în timpul anului, nu numai de ziua ei. Îi plăcea să o vadă elegantă și aranjată mereu. Niciodată nu a comentat ce cheltuia mama.
Mereu se certau pentru funcția de bărbat, amândoi doreau să fie lăudați pentru ce făceau și se luau la întrecere în a demonstra fiecare ce a făcut. Amândoi acționau din energie masculină. Au divorțat până la urmă.
Acum a evoluat și mama alături de mine, și a modificat mult acțiunile. La fel și tata, nu mai este cel din copilărie cu capsa pusă des.
Ai mei au pus pe vremea lui Ceaușescu pancarde de 3mX4m pe casă, de două ori, ca să-și apere drepturile. Aveam cockteiluri Molotov în toate balcoanele.
Veneau la poarta noastră procurori și polițiști de parcă eram ambasadă iar ai mei vorbeau doar din balcon cu ei.
Când trecea Ceaușescu prin oraș noi eram păziți ca nu cumva ai mei să-i strecoare vreo scrisoare.
Au câștigat ce au avut nevoie, au fost printre puținii care au câștigat împotriva sistemului.
Așa că eu știu că se poate orice, în orice circumstanțe.
Când eram mică eram acuzată că sunt mutulică, pe mama o deranja maxim că nu-mi luam apărarea, dar m-a adus ea „pe drumul bun” :).
Apoi am putut să vorbesc ce aveam de vorbit, mama îmi spunea „Elișor, e doar un om, tot un om ca tine”.
Situația s-a complicat când nu înțelegeam de ce nu mi era la fel de ușor să vorbesc cu băieții pe care îi plăceam. Puteam vorbi „la rece” dar dacă ei schimbau tonul, sau îmi făceau un compliment, îi executam imediat.
Mă simțeam vulnerabilă iar asta pentru mine era ca o slăbiciune iar mintea mea nu recunoștea slăbiciunea, era cumplit văzută în familia mea. Când mă simțeam vulnerabilă nu mai înțelegeam nimic.
Plecam pur și simplu. Plecam mereu.
Am suferit atât de mult după primele îndrăgostiri pentru că nu știam multe, că n-aveam nativ abilitatea de a mă comporta lângă bărbați, așa cum unele femei o au.
Dar m-am antrenat, mi-am antrenat mintea și am făcut atâtea teme cât a fost nevoie să fac fără să mă gândesc că sunt traumatizată și blocată, fără să dau vina pe trecut și părinți. Doar le-am făcut!
Cam acesta a fost fondul meu.
Relațiile sunt tot ce avem mai de preț pe planeta asta
Prima relație, cea mai importantă, este relația cu noi, relația cu TINE.
Până nu îți este bine cu tine, în interiorul tău, chiar și atunci când în exteriorul tău este război, nu vei putea trece cu adevărat peste dezamăgiri, pierderi sau nereușite.
Mulți aleg sa rămână singuri, sa nu-i mai deranjeze cineva, dar mintea noastră are nevoie să se conecteze la alte minți, mai ales să se conecteze la o minte către care să-și poată permite sa fie într-o oarecare măsură vulnerabilă.
Avem nevoie de situații care să ne distragă atenția și de la NOI, de la sinele nostru, nu îți poți obosi sinele stând doar acolo tu cu el, pe premisa că trebuie să fii prezent. Ai nevoie să poți fi și superficial.
Înțelege–ți programele minții, ține-le sub control și dă-ți voie să mai trăiești și superficial, altfel faci scurt circuit.
Conștiința de sine îți poate da cele mai mizerabile stări, tocmai de aceea e nevoie de doze atent cântărite, nu supradoză.
Este nevoie să muncești pentru starea de fericire
Ce simțim în interiorul nostru, în sufletul nostru, are legătură cu ce lăsăm să pătrundă acolo, are legătură cu ce ne lăsăm convinși că e adevărat. Fericirea este o stare de sănătate a minții.
Nimic din exterior nu are legătură cu fericirea, bucuria, tristețea, ura sau nefericirea, toate sunt rezultate ale dezvoltării noastre interioare, sunt rezultatul credințelor, regulilor și gândurilor noastre.
Nimeni nu cred că deține un adevăr absolut dar atâta vreme cât ce credem ne face bine și nu rănește direct pe cineva ar trebui să păstram și să îmbunătățim.
Luptă – Fugi – Îngheață – Observă
Luptă sau fugi sunt programe vechi de când omul a apărut pe planeta asta, sunt programe de apărare scoase instant de minte, programe sănătoase care ne pot salva, dar lăsate să funcționeze fără a pune sub semnul întrebării adoptarea lor, ne pot duce spre rezultate ieftine, altele decât de adevărat ajutor.
„Îngheață” este un program mai nou decât primele două, este un program mentalo-emoțional ce bate ca intensitate primele două programe și apare din neîncredere, ca rezultat al dobândirii pe parcursul vieții a unor credințe ce ne împiedică să ne manifestam în favoarea noastră.
Ultimul este starea de conștientizare ce îți oferă răgaz să pui sub observare programul din minte pe care îl detectezi.
Se formează prin exersare și poate duce la rezultatele cele mai favorabile.
Inițierea spirituală
Să fii spiritual înseamnă să–ți dorești să–ți fie bine. Toate încep cu noi și de la noi.
Atâta vreme cât aștepți ca altcineva să se manifeste diferit ca ție să–ți fie bine, nu ești spiritual.
Atâta vreme cât crezi că o situație se remediază doar cu vorbărie, nu ești spiritual.
Atâta vreme cât nu există un echilibru între ce îți dai și ce dai, nu ești spiritual.
Atâta vreme cât crezi că funcționăm după reguli, fără să observăm filtrul emoțional al nostru sau al cuiva, nu ești spiritual.
Atâta vreme cât negi și/sau nesocotești nevoile minții și spiritului, ale tale sau ale cuiva, nu ești spiritual.
Spiritualitatea înseamnă educație și evoluție mai presus de programele, valorile și instinctele moștenite prin ADN, predate sau preluate.
Ia-ți înapoi puterea cu care natura te-a creat
Tu deții toată puterea de care ai nevoie să–ți fie bine, foarte bine. Ai nevoie să-ți iei frâiele asupra sănătății, vieții și fericirii tale.
Ai nevoie să-ți stăpânești partea CRITICĂ dacă vrei să-ți trăiești viața de vis.
NU avem habar ce înseamnă iubirea de sine, avem nevoie să învățăm repede ca să și apucăm să ne bucurăm de viața asta nu doar să o conștientizăm pe patul de moarte sau la boală sau când pierdem ceva sau pe cineva prețios.
Ai nevoie să începi să-ți asumi o responsabilitate radicală pentru propria ta sănătate și fericire. TU ești singura persoană care poate face schimbările pentru tine.
Decizia de a îți trăi cea mai bună viață stă la tine. Ai nevoie să încetezi să te uiți în afara ta pentru a găsi fericirea.
Începe să te conectezi cu sinele tău interior, adevărul tău, sufletul tău, spiritul tău, cu mai marele TU.
Nu te poți vindeca și nu poți evolua de una singură, de unul singur.
Ai nevoie să ieși în lume, să întâlnești alți oameni lângă care să te observi, să te testezi, să te dezvolți.
Nu există bucurie mai mare ca bucuria de a realiza ce îți propui, dă–ți voie să începi să poți și altceva.
Ai nevoie să crești credință în TOT, ai nevoie să crezi că există ceva mai mult decât simpla noastră existență materială.
Dă–ți voie să descoperi că poți manifesta orice atâta vreme cât crezi, învață să–ți antrenezi credința.
Poți avea corpul pe care mereu sufletul l-a dorit: suplu, ușor, sprinten, rapid, sănătos și îl poți avea PENTRU TOTDEAUNA.
Certificări
Dacă ești o persoană care are nevoie de dovada certificărilor:
Certificările nu vorbesc despre abilitățile mele, evoluția mea vorbește despre abilitățile mele.
IACT
Life coach
RTT
RTT
RTT
Ii menționez și pe ceilalți care m-au îndrumat: Esther Perel , Robin Sharma, Grand Cardone, Joe Dispenza, Ramtha și Niculina Gheorghiță.
Înscrie-te la newsletter alături de aproape 2.000 de persoane care investesc în propria persoană.
Primește cele mai bune motivații de la mine
Hai în lista mea să creștem împreună.