Skip to content

Nu te schimba! Nu este nevoie să te schimbi!

Nu-ți bloca mintea cu astfel de idei!

„Vreau să mă schimb!”

Așa încep promisiunile față de noi înșine sau ceilalți, așa apar așteptările, așa vin dezamăgirile, așa apare vina și neputința, așa se închide un cerc vicios care nu-ți dă ocazia să experimentezi și altceva.

Mintea asta minunată are stocate toate emoțiile și amintirile legate de dorința de schimbare a ta către tine sau a ta către alții din prisma altora sau a ta.

Acolo sunt și toate „eșecurile” tale sau ale celorlalți. Vezi tu, principalele misiuni ale mintii sunt să te țină în viață, departe de durere și în căutare de plăcere. Și imediat ce decizi să te schimbi, să slăbești, să ții regim… mintea se alerteaza, simte durerea și-ți dă tot felul de scuze și de portițe de scăpare… îți dă un pilot automat care să te ajute în momentele „grele”.

Cand tu spui ” Vreau sa ma schimb” , inseamna ca esti intr-un confort, adica ai avut un anumit comportament ce in timp a devenit comfort…unul aparent, dar tot comfort este. Mintea detecteaza comfortul ca fiind placere si intelege ca tu ( manat de ceva din exterior) vrei sa-i iei placerea. Deci te va trece automat pe un program, pe un pilot automat ce iti va gasi toate scuzele posibile ( adica iti apar scuze in minte, fara sa le cauti constient) ca tu sa ramai in acel comfort aparent.

Pentru că ce bagi constant, repetitiv în mintea ta, în corpul tău, vor da obișnuințe și vor deveni dependente.

Minții îi place familiarul și urăște nefamililarul…

De aceea când vrei să aduci ceva nou în viața ta, ce necesită un efort, o muncă, indiferent că este un regim de viață nou, sport, o afacere nouă, un job nou, o nouă oră mai matinală la care să te trezești…, mintea este atât de prezentă și îți poate găsi tot felul de scuze.

Chiar mintea ta este cea care dă impulsuri în corp, simptome care să demonstreze că nu e timpul să-ți sculptezi trupul, să aduci altfel de alimente în viața ta, să practici sport, să taci atunci când ai vorbi, să vorbești atunci când ai tace, sa divortezi, sa te casatoresti, sa intri sau sa iesi dintr-o relatie… etc.

Îți activează un pilot automat menit să te salveze, să te ajute, care, de fapt pe termen lung sigur va fi în defavoarea ta: îți aduce aminte că și străbunica avea și ea șolduri mari… deci e genetic și n-ai de ce face sport; iți aduci aminte că și X a încercat regimul cutare și nu a reușit, iti aduce aminte ca ai mai incercat X actiune , ca ti-a fost greu si n-ai reusit etc.

Ai doar nevoie să actualizezi informația din mintea ta.

„Dar dacă nu trebuie să mă schimb, ce am de făcut?”

Ai nevoie doar sa inlocuiesti parti pe care acum le ai dar nu le mai vrei active , cu alte parti de care ai nevoie, aducandu-le la suprafata .

Ai nevoie doar sa adaugi actiuni noi sau sa scoti actiuni vechi , iar acest proces repetat, sa creeze noua realitate si noi obiceiuri.

Cum vine asta ? Toti cuprindem toate partile posible ale personalitatii, toti cuprindem toate calitatile si defectele posibile.

Adica toti avem in noi o parte lenesa dar si una activa; una nevrotica dar si una calma; una de fata cuminte dar si una de femeie fatala/rebela/vampa; una de pacifista dar si una de violenta, una de indrazneata dar si una de timida; una de mama blanda dar si una de mama agitata ..etc. Toti suntem la fel, depinde in ce procent avem activate si mentinute de familie , de anturaj sau de noi ( din inconstienta sau ignoranta) aceste diverse parti.

Aceste parti raman active atata vreme cat asa te descrii ca fiind. Practic, negi existenta opusului ei, sau o ignori, nestiind sa o activezi/reactivezi. Dar, vestea buna, este ca daca poti intr o directie, inseamna ca poti si in cealalta. Ia descrie te de acum ca tu esti in opusul bun a ce erai pana atunci!

Asa ca uita ca ai fost descrisa ca fiind ,de exemplu, timida . Cum ? Da-i un nume acestei parti si trimite-o la plimbare pe timp nelimitat, promitandu i ca daca vei mai avea nevoie de ea , ai s-o chemi. Apoi cheam o in scena pe cea bagareata/descurcareata/indrazneata, da-i un nume, ureaza-i un entuziast ” Bine ai revenit” si foloseste-o pune-o la munca. Va fi foarte entuziasmata, pentru ca face parte din tine si nu o foloseai.

Așa că ce ai de făcut este să ai răbdare cu tine, să-ți înțelegi momentul, dar în același timp să te și miști în direcția pe care o dorești.

Da, doar atat ai nevoie. Ai nevoie sa activezi tot ce ai nevoie sa aduci in plus in viata ta, sa fie o placere care sa te duca in alta directie, una mai buna pentru tine. Si uite asa, din directie in directie, in loc sa schimbi tot macazul si sa o iei razna de discomfort , tu sa mergi in zigzaguri mici, usor de acceptat pentru minte. Evident ca macazul schimbat te duce mai repede unde vrei..dar este o iluzie.

Ca si tine si alti 97% au incercat si nu le-a iesit. Restul de 3% sunt exceptii . (98% din cei 3% sufera de depresia succesului, adica nu se pot bucura de succesul actiunilor sale pentru ca drumul a fost mult , mult prea dur si nu au avut grija de sufletul lor, nu a fost blanzi cu ei)

Gary Vaynerchuk obisnuieste sa spuna : “Mananca rahat timpt de 2 ani si vei manca caviar pentru tot restul vieti tale”.

Da, poate fi posibil, dar cati raman blocati in acei doi ani pe care ii incep iar si iar, ajungand de fapt la 5 ani, 8 ani…25 de ani doar de incercari dintr-o bucata? Simplu, toti cei 97%!! Aceasta este o formula pentru ” heirup-isti”, asa le spun eu celor ce uita de sufletul lor, de calatoria in sine. Am fost acolo si am avut si depresia succesului.

De aceea sunt eu aici, să te luminez, să te ajut, să te susțin, să te încurajez, să te ghidez fiind atentă la ritmul tău și capacitățile tale.

Asa ca, ce ai nevoie , de fapt, este o activare a altor parti din tine , a altor credinte. Adica tu sa ti spui ca vrei sa inlocuiesti treptat ce faceai cu altceva. Aceasta abordare este mult mai lina si usor de inghitit spre un rezultat minunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *